RUSALKA

Localizare

Rusalka sau Russalka/Roussalka (in bulgara Русалка – „sirena”), cea mai nordica statiune balneara de pe litoralul bulgaresc, este situata in provincia Dobrich, intr-o zona stincoasa si spectaculoasa, la doar 325 km de Bucuresti si circa 50 km de Vama Veche. Este amplasata in mijlocul rezervatiei naturale de pasari Tauk Liman (Golful Pasarii), aproape de rezervatiile naturale Yailata si Cap Kaliakra, intr-un golf aflat la 90 km nord-est de Varna si 23 km de Shabla, fiind inconjurata de o pitoreasca padure de stejari.

Cazare

Statiunea dispune de circa 600 de vile de lux cu un singur etaj, fiind un loc preferat al turistilor straini (in special francezi – in anii 90 si germani – dupa anul 2000). Recent au fost construite si o serie de hoteluri, intre care recomandam Hotel Rusalka (3 stele) si Hotel Rusalka Elit (4 stele), un complex alcatuit din 500 de camere asezate in bungalow-uri duble, dotate cu baie si terasa, in mijlocul unei paduri racoroase de stejari. Majoritatea camerelor au vedere la mare, iar o parte dintre acestea au usa comunicanta, fiind potrivite pentru familiile cu copii. Terasa restaurantului Tauk Lima ofera o priveliste minunata asupra Capului Kaliakra.

Complexul Rusalka este dotat cu: lobby bar, pool bar, cocktail bar, gradina de vara, centru SPA, masaj, terenuri de tenis, locuri de joaca pentru copii, piscina exterioara, piscina pentru copii.

Complexul Rusalka Elit este dotat cu: restaurant, beach- bar, discoteca, seif, exchange office, asistenta medicala 24h, terenuri de tenis, animatie pentru copii, piscina, parcare.

Posibilitati de agrement

Este o statiune de vacanta perfecta pentru cei ce doresc liniste, un adevarat paradis al pasarilor (care ofera un spectacol de vis), cu o priveliste deosebita, cu posibilitati de practicare a sportului, reprezentand unul dintre cele mai spectaculoase tarmuri ale Marii Negre (zona coastei prezinta o insiruire de golfuri cu maluri stancoase, acoperite de pietre iar din loc in loc exista plaje mici cu nisip fin).

Russalka este un loc deosebit si original cu o flora si fauna aparte. Panorama deosebita, posibilitatile de a inchiria barci (caiac, canoe), yachturi, de a practica inotul, scufundarea, echitatia si alte sporturi, precum si de a oferi copiilor oportunitatea sa participe la un club de arta fac din Rusalka o zona dorita si tot mai des vizitata de turisti tineri sau de catre cei care cauta linistea.

Amatorii de scufundari vor descoperi o lume noua, iar iubitorii de sporturi de vara vor gasi intotdeauna modalitati de practicare a acestora pe multiplele terenuri de tenis, pe cele de fotbal sau de volei. Alte sporturi care pot fi practicate sunt tirul cu arcul si calaria. De asemenea, statiunea dispune de o piscina in aer liber cu apa minerala – amenajata cu jeturi, precum si de jacuzzi cu apa minerala.

Plaja

Micile plaje adapostite, pesterile marine, apa limpede precum cristalul in care inoata delfini, flora rara, numeroasele specii de pasari si monumentele arheologice vechi de milenii, creeaza o atmosfera incomparabila pentru petrecerea unei vacante cu intreaga familie.

Recomandari

Statiunea poate fi recomandata doritorilor de vacante linistite si de turism informativ, deoarece este baza perfecta de plecare pentru un lung sir de site-uri arheologice si constructii/vestigii cu insemnatate istorica deosebita. Cateva idei de excursii:

- Kameny Briag (malul stancos) cu multiple pesteri si recife (locul favorit al studentilor, hippiotilor, al turistilor in cautare de liniste si intimitate);

- Yailata renumita pentru relief stincos. Amatorii de pesteri ar trebui sa retina ca marea a format in zona peste 40 de pesteri, unele cu picturi.